Att delta i redaktionen

Juridisk Publikations redaktion ansvarar för tidskriftens verksamhet. Redaktionen består av studenter från juristutbildningarna i Stockholm, Uppsala, Lund, Göteborg och Umeå. Vid dessa universitet verkar tidskriftens redaktörer i lokala redaktioner.

I varje redaktion tilldelas respektive redaktör ett huvudsakligt ansvarsområde. Man kan exempelvis vara podcastansvarig, marknadsföringsansvarig eller artikelansvarig. Utöver det specifika ansvarsområdet förväntas alla redaktörer delta i den lokala redaktionens kontinuerliga verksamhet, inkluderat granskningen av terminens artiklar. Redaktörer från alla lokala redaktioner, som varit aktiva i minst ett år, kan utnämnas till de nationella posterna chefredaktör eller artikelredaktör. Läs mer om redaktionen och om vad det innebär att vara redaktör här.

Vi tar emot ansökningar från juriststudenter som befinner sig på termin tre eller senare. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och en text du skrivit inom ramen för juristprogrammet. Om någon lokal redaktion söker nya redaktörer anges detta nedan. Annars välkomnar vi alltid intresseanmälningar och spontanansökningar. Dessa skickas till redaktionen@juridiskpublikation.se. Ange i ditt mail vilken redaktion din ansökan avser.

Göteborg rekryterar

Vill du bli en del av Juridisk Publikation i Göteborg? Vi söker dig med analytisk förmåga, god känsla för språk och ett stort intresse för juridik. Som redaktör för Juridisk Publikation är du med i granskningsprocessen av artiklarna som publiceras i JP och får även chansen att träffa såväl verksamma jurister som juriststudenter från andra universitet.

Välkommen att skicka in din ansökan till malin.petren@juridiskpublikation.se. Bifoga personligt brev och en text du skrivit inom ramen för juristprogrammet. Sista ansökningsdag är den 10 december men vi rekryterar löpande, så skicka in din ansökan redan nu. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan.